Kandidáti na prezidenta 2022: Do boje se přihlásil Pavel Fischer

Pavel Fischer

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

4. října 2022 8:38

Do boje o Pražský hrad, který proběhne v lednu 2023, se v pondělí přihlásil další kandidát. Pavel Fischer usiloval o prezidentský úřad už v roce 2018, nyní si hodlá kampaň zopakovat.

Fischer potvrdil kandidaturu včera, oficiálně ji oznámí až v nejbližších týdnech. Podle jeho slov je totiž třeba ještě spoustu věcí připravit. 

Senátor zdůraznil, že od začátku ruské invaze na Ukrajinu se jako předseda Výboru pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost téměř nezastavil. 

"Neumím si představit, že bych práci pro náš stát jen tak stopnul a věnoval se prezidentské kampani - že bych místo výkonu ústavní funkce jezdil po republice s obytňákem nebo sbíral podpisy na náměstí. To je také důvod, proč jsem se rozhodl pro kandidaturu shromáždit podpisy senátorů, kterých mám nyní dostatek," uvedl.

Fischer jde do boje, ačkoliv si uvědomuje, že vedení prezidentské kampaně bude náročné. "Vám všem, kteří mi v posledních měsících vyjadřujete svou podporu jak veřejně, tak i v soukromých zprávách, chci poděkovat. Vážím si Vaší důvěry a budu se snažit ji nezklamat!" dodal Fischer.

Témata: Pavel Fischer