Tomáš Töpfer: Známý herec se vrací do Senátu

Tomáš Töpfer

Autor: ČTK

1. října 2022 16:30

Senátorem ve volebním obvodu Brno-město 55 bude herec Tomáš Töpfer (ODS). Ve 2. kole senátních voleb získal 52,79 procenta hlasů. Druhý Bořek Semrád (ANO) dostal 47,20 procenta hlasů. Vyplývá to z výsledku sčítání na www.volby.cz. Druhého kola voleb se zúčastnilo 20,79 procenta voličů, v prvním před týdnem hlasovalo 47,85 procenta.

Töpfer po sečtení hlasů novinářům řekl, že ho těší, že kandidáti vládní pětikoalice zatím vítězí ve většině senátorských bitev. "Musím poděkovat voličům, že se nenechali zmást opoziční rétorikou a jsem velmi rád, že Senát zůstane takový, jaký je a že jeho předsedou bude i nadále Miloš Vystrčil (ODS)," uvedl. Podotkl, že kampaň v některých případech nebyla zcela korektní.

Lékař Bořek Semrád ČTK řekl, že děkuje voličům, kteří přišli ve druhém kole volit.“Moc si toho vážím, je to krásné číslo. Respektuji, jak volby dopadly,“ uvedl Semrád.

V 1. kole získal Töpfer 30,23 procenta hlasů, druhý Semrád 26,21 procenta hlasů. V obvodu Brno-město 55 usilovalo letos o senátorský post sedm kandidátů.

V roce 2016 zvítězil v Brně - městě 55 Jan Žaloudík (za ČSSD), který letos už nekandidoval. Druhý skončil před šesti lety Pavel Staněk (ANO). Voleb se zúčastnilo osm kandidátů.

Témata: Tomáš Töpfer Volby Senát ČR