Babiš vystoupil v Kopřivnici. Pronásledovala ho žena s dítětem, odpůrci ho opět vypískali

Andrej Babiš (ANO)

Autor: ČTK

22. srpna 2022 18:59

Tažení expremiéra Andreje Babiše napříč městy pokračuje. Podobně jako dosud se i dnes setkal s odpůrci a mítinky neprobíhaly zrovna poklidně.

V Novém Jičíně, v Kopřivnici i v Českém Těšíně. Na Andreje Babiše dnes všude čekali jeho odpůrci, kteří dávali najevo svou nelibost hlasitým i pískáním. 

Ty neustaly ani během projevů jeho stranických kolegů Karla Havlíčka i Aleny Schillerové. Ke střetům sice docházelo pouze na bázi slovních útoků, ty ale místy nabíraly na intenzitě. 

Například v Kopřivnici se na Babiše obořila žena s dítětem a označila ho za lháře a estébáka. Zasáhnout musela i ochranka, aby se Babiš vůbec mohl dostat k mikrofonu.

Babiš jezdí od začátku léta po republice za voliči, odmítá ale tvrzení, že jde o kampaň před prezidentskými volbami. Na řadě míst se ale setkává s odporem místních občanů.

Střety mezi jeho příznivci a odpůrci se na těchto setkáních odehrávaly už dřív. Hlasité protesty, kterým čelil na mítincích minulý týden, si vyžádaly dva kontroverzní zásahy policistů v civilu.

Například v Lokti Babišovi odpůrci jeho karavanu zablokovali cestu, už když na louku u Lužné ulice přijížděl. Protesty a potyčky mezi příznivci a odpůrci provázely i mítink v Ústí nad Labem, v Unhošti na Kladensku a v dalších městech.

Témata: Andrej Babiš