Andrej Babiš na prezidenta možná kandidovat nebude

Andrej Babiš

Autor: ČTK

3. července 2022 11:35

Někdejší premiér Andrej Babiš odložil rozhodnutí kandidovat na Hrad. Podle svých slov stále zvažuje pro a proti.

"Všichni si myslí, že budu kandidovat. Předseda Senátu Vystrčil už vyhlásil termín voleb, a to hlavně kvůli Babišovi, protože si myslí, že budu kandidovat, protože má pocit, že kampaň, kterou dělám v rámci zářijových komunálních a senátních voleb pro hnutí ANO, je kampaň prezidentská. Není to prezidentská kampaň," řekl pro Právo.

Tvrdí také, že není náhoda, že soud kvůli Čapímu hnízdu bude těsně před volbami. "Takže hlavní téma voleb bude zase Čapí hnízdo, jak to bylo v roce 2017. To je stále dokola. Myslím, že lidi už z toho mají srandu," domnívá se Babiš.

Pokud nebude kandidovat, hnutí ANO buď vybere jiného kandidáta nebo někoho podpoří. "My o tom budeme diskutovat, bude se hlasovat, až to bude na stole. Budeme to řešit až po komunálních volbách, takže na to máme celý říjen," uvedl.

Dodal, že má jednu etapu života za sebou a v podstatě je už na odchodu z politiky. "Je to důležité životní rozhodnutí, a proto si na to dávám čas," podotkl s tím, že pokud nebude kandidovat na Hrad, do dalších voleb už nepůjde. Stejné prohlášení ale v minulosti Babiš pronesl několikrát a nakonec vždy kandidoval.

Témata: Andrej Babiš