Jiří Drahoš místo Gazdíka? Tohle řekl k první personální změně ve Fialově vládě

Jiří Drahoš

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. června 2022 15:39

Českou politikou otřásá kauza kolem Petra Hlubučka, bývalého náměstka pražského primátora. Jedna personální změna čeká i vládu premiéra Petra Fialy (ODS). Kdo v ní usedne na uvolněné místo?

Ve Fialově vládě jmenované koncem loňského roku se chystá první personální změna. V souvislosti s pražskou kauzou podá k 30. červnu demisi ministr školství Petr Gazdík (STAN), oznámil to v neděli na twitteru.

"Přesto, že se necítím ničím vinen ani ve věcné, natož trestně-právní rovině. Mé styky s některými lidmi však vrhají stín i na hnutí STAN. Nechci rozkolísat vládu ani koalici na prahu předsednictví EU," uvedl končící člen kabinetu.

V médiích už se spekuluje o tom, kdo by mohl Gazdíka na ministerstvu nahradit. Objevilo se například jméno vyzyvatele Miloše Zemana z poslední prezidentské volby Jiřího Drahoše. Senátor se k celé záležitosti vyjádřil na sociální síti.

"Rezignace Petra Gazdíka byla jediným rozumným řešením. Cením si, že se k celé kauze postavil čelem a vyvodil z ní osobní důsledky. Rád bych mu také poděkoval za jeho práci ve funkci ministra. Věřím, že se v co nejkratším čase podaří vybrat kvalitního nástupce!" napsal na twitteru.

Témata: Jiří Drahoš ministerstvo školství Petr Gazdík