Petr Hlubuček kvůli kauze rezignoval, vyzvali k tomu i ministra Rakušana

Petr Hlubuček

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. června 2022 12:02

Především pražskou politikou zatím otřásla kauza na pražském magistrátu, kde ve středu proběhla policejní razie. Ve funkci skončil náměstek primátora Petr Hlubuček, k rezignaci však zástupci sněmovní opozice vyzývají i ministra vnitra Víta Rakušana.

Detektivové z Národní centrály proti organizovanému zločinu ve středu zasahovali na magistrátu a v městském dopravním podniku. Vrchní státní zastupitelství v Praze k případu uvedlo, že bylo zahájeno trestní stíhání proti 11 osobám v souvislosti s hospodařením Dopravního podniku hlavního města Prahy. Mezi nimi je Petr Hlubuček.

Dosavadní náměstek pražského primátora na funkci rezignoval, dnes ráno o tom informoval primátor Zdeněk Hřib (Piráti). Rovněž mu bylo pozastaveno členství v hnutí STAN. 

Výzvám k rezignaci čelí i předseda Starostů a nezávislých Vít Rakušan, který ale takový krok nemíní udělat. Vyplynulo to z jeho reakce na slova Tomia Okamury (SPD). 

"Pro to, abych odstoupil z funkce ministra vnitra, není jediný důvod. Práci policie nemůžu ani nesmím ovlivňovat. Důkazem je, že policie koná. Každý to vidí," napsal na twitteru. 

Témata: Petr Hlubuček