Markéta Pekarová Adamová draží "dárek" od šéfa ruské dumy. Získá tak peníze na vesty

Markéta Pekarová Adamová

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. dubna 2022 13:40

Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) pořádá od středy aukci, v níž se prodává dárek od předsedy ruské státní dumy. Konkrétně jde o bronzový talíř. Politička o iniciativě informovala na sociální síti.

Předsedkyně Poslanecké sněmovny tvrdí, že je nepřijatelné, aby tento artefakt byl vystaven v Poslanecké sněmovně. Jejímu předchůdci Radku Vondráčkovi (ANO) jej daroval Vjačeslav Volodin, který mimo jiné uvedl, že by Češi měli být vděčni za okupaci v roce 1968. 

Vyvolávací cena činila 9600 korun, což je cena jedné neprůstřelné vesty. Právě ty mají být za získané peníze zaslány odborníkům lidskoprávních organizací, kteří v ukrajinských městech sbírají důkazy o ruských válečných zločinech.

Vjačeslav Volodin, který tvrdí, že bychom měli být vděčni za okupaci, dal mému předchůdci "dárek". Je nepřijatelné, aby byl vystaven v PS. Může ale posloužit dobré věci.Dávám jej zde do veřejné soutěže. Vyvolávací cena 9600 Kč (cena neprůstřelné vesty). Více info ve videu. pic.twitter.com/aU3VpzoDdt

— Markéta Pekarová Adamová (@market_a) April 13, 2022

Dnes po polední Pekarová Adamová informovala, že dosavadní nejvyšší nabídka má hodnotu 200 tisíc korun. "Věřím, že částku ještě navýšíme!" vzkázala na twitteru. 

Nelibě nese aukci bývalý předseda Vondráček, který iniciativu označil za ubohost vládní koalice. "Fakt, že (předsedkyně) vyhlásí aukci na předmět ze státního majetku a nedojde jí, že už vůbec nemůže určovat, kam by případně výnos z prodeje státního majetku šel, nejlépe ukazuje sebestřednost této vládní party," napsal na sociální síti. 

Témata: Markéta Pekarová Adamová