Útok na Zemana! Je to magor, ale to není to nejhorší! zuří slavný spisovatel

Miloš Zeman jen těsně vyhrál prezidentské volby 2018

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

21. května 2018 19:03

Miloš Zeman opět rozvířil vody české politiky. Neuplyne týden, aby novináři nepsali podobnou větu. Naposledy se hlava státu zapojila hlavně do dvou kauz. Jeho výroky kolem novičoku měly mezinárodní přesah, jeho odmítání Miroslava Poche coby ministra zahraničí rozzlobilo hlavně ČSSD.

Co Zemanovi na Pochem vadí? Prý je proimigrační. Ať už tím Miloš Zeman myslel cokoliv, je to podle něj dost velká kaňka dostatečná k tomu, aby nominanta ČSSD na ministra zahraniční veřejně odmítal.

Zeman tak zahrál na osvědčenou notu. Protiimigrační hesla zabrala již v předvolební kampani během letošního ledna (kterou ale samozřejmě Miloš Zeman nevedl) a současná hlava státu se tak vrací ke svým oblíbeným tématům.

Nad tímto faktem se v textu pro web Neviditelný pes pozastavuje spisovatel Ondřej Neff. Podle něj by teď mohl dostat hradní mluvčí Jiří Ovčáček další úkol – po Peroutkově článku by nyní mohl hledat nějaký Pocheho text, který jej usvědčuje z "vítačství".

"To, že do své osobní pomsty vůči Pochemu vsunul protiimigrační osten, je pro jeho (Zemanův) styl typické. Jakpak asi to bude dlouho trvat, aby si náš politický systém řádění tohoto nepříčetného psychopata nechal líbit?" nebere si servítky Neff.

Ten také podporuje návrh hnutí STAN, aby byl Zeman obviněn z velezrady. Podle něj se jí Zeman bezpochyby dopustil a populární spisovatel doufá, že STAN pro svůj návrh nalezne dostatečnou podporu v obou komorách Parlamentu.

Prezidentovy kroky jsou totiž podle Neffova názoru v příkrém rozporu s postoji vlády a ohrožují naše spojenecké závazky, proti nimž jsou přímo namířené. Ten také tvrdí, že přímá volba by měla být zrušena. "Jinak totiž hrozí nebezpečí, že Zemana nahradí ještě větší magor, než je on sám." píše spisovatel.

Zeman totiž prý stylem, kterým mandát vykonává dává nebezpečný příklad svým nástupcům. Ukazuje totiž, že si prezident může dělat co chce a nikdo mu nic neřekne. Vše prý začalo již v roce 2013 a slavnou žádostí o "popelníček" v budově ČT. "Měli ho tenkrát z těch Kavek vyhodit a možná že by dnes byl slušnější." uzavírá Neff.    

Témata: Miloš Zeman Ondřej Neff