Zdeněk Ondráček: Exposlance údajně vyšetřuje policie kvůli slovům o Putinovi!

Zdeněk Ondráček

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

28. února 2022 12:00

K dění kolem ruské agrese vůči Ukrajině se na sociálních sítích může vyjádřit každý. Této možnosti využil také exposlanec Zdeněk Ondráček. Zdá se však, že měl raději mlčet.

S informací přišel server Neovlivní.cz, podle jehož informací se policie zajímá o Ondráčkův facebookový výrok z 18. února. Bývalý komunistický poslanec se v příspěvku vyznal z toho, že "obdivuje Putina za trpělivost s ukrajinskou chátrou". V době zveřejnění ještě invaze ruských vojsk na Ukrajině neprobíhala.

Nejvyšší státní zastupitelství o víkendu upozornilo, že některé veřejné projevy podpory a souhlasu s útoky Ruské federace na Ukrajinu mohou být posouzeny jako trestný čin.

Nejvyšší státní zastupitelství upozorňuje občany, že některé veřejné projevy podpory a souhlasu s útoky Ruské federace na Ukrajinu mohou být posouzeny jako trestný čin. Více v tiskové zprávě: https://t.co/iHmvCPGndf pic.twitter.com/u7mYnpBV2T

— Nejvyšší státní zastupitelství (@NSZ_info) February 26, 2022

Policie o jednotlivých případech neinformuje. Na twitteru ovšem uvedla, že eviduje desítky podnětů na internetové komentáře schvalující ruskou invazi. 

"Internetové prostředí pečlivě monitorujeme a omlouváme se, že nereagujeme na každé označení v příspěvcích. Není to vždy žádoucí a taktické," dodali policisté. 

Témata: Zdeněk Ondráček Policie ČR