Zemana opět nikde nechtějí! Nepozvali ho ani na svatbu!

Miloš Zeman jen těsně vyhrál prezidentské volby 2018 8

Autor: Lelková, stars24.cz

16. května 2018 17:39

Celý svět už netrpělivě očekává svatbu roku, která čeká v sobotu prince Harryho (34) a jeho snoubenku Meghan Markle (36). Zatímco se řada významných státníků z různých kontinentů do kaple sv. Jiří podívá, na české zástupce už nezbylo místo!

Když si princ William bral Kate Middleton, tehdejší velvyslanec Michael Žantovský se svatby zúčastnil. Na tuto svatbu ale nedostal pozvání ani český velvyslanec Libor Sečka, ani prezident České republiky Miloš Zeman.

Ten se ale ze své nepřítomnosti na svatbě nijak nehroutí. „Pan prezident už měl tu čest setkat se s Jejím Veličenstvem královnou Alžbětou II. Loni v červnu královna udělila panu prezidentovi audienci. Budoucím královským manželům pan prezident přeje hodně štěstí,“ prozradil serveru Extra.cz mluvčí Jiří Ovčáček.

Český velvyslanec si s tím taky hlavu nedělá a chápe, že se tentokrát nedostalo místa na jejich zástupce. „Pan velvyslanec se účastnit nebude, svatba proběhne na rozdíl od svatby Williama a Kate v úzkém kruhu. Pozvání jsme tudíž ani nedostali,“ sdělila mluvčí ministerstva zahraničí Michaela Lagronová.

Témata: Královská svatba Fanoušci Meghan Markle Princ Harry Miloš Zeman velvyslanectví ČR