"Magoři, cvoci..." Havlíček nešetřil Landu kvůli snaze zahltit hygieny!

Karel Havlíček

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. listopadu 2021 15:05

Nekompromisní kritice podrobil iniciativu Daniela Landy jeden z nejvýraznějších členů končící české vlády Karel Havlíček. Lidi, kteří se na základě výzvy pokoušejí zahltit hygienické stanice, neváhal označit za magory či cvoky.

Landova iniciativa Zlatý špendlík vyzvala k zahlcení hygieniků v pondělí, protože vládní opatření proti šíření koronaviru považuje za protiústavní. Ministerstvo zdravotnictví kvůli tomu podalo trestní oznámení pro podezření ze sabotáže.  

Zpěvákem vyprovokované jednání odpůrců opatření odsoudil v neděli v pořadu Otázky Václava Moravce vicepremiér končící vlády Karel Havlíček (ANO).

"Jestliže jsme posílili hygieny, jedou na sto procent a pak tam naprosto cíleně posílají, a já se nebojím říct magoři, cíleně dotazy, aby je zdržovali, zahltí jim záměrně mail, aby nemohli chodit kontrolovat, tak v tuhle chvíli to není o tom, že by selhala hygiena nebo selhal stát," konstatoval.

Podle Havlíčka existuje jediná možnost. "Díky těmhle cvokům musíme posilovat o stovky lidí hygieny, aby začaly chodit do terénu a kontrolovat a současně vyřizovaly tyhle nesmyslné dotazy," dodal. 

Témata: Karel Havlíček Daniel Landa hygienici