Marian Jurečka: Podruhé by měl být ministrem! Jaký vlastně je mimo politiku?

Marian Jurečka

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. listopadu 2021 10:42

Marian Jurečka (KDU-ČSL) nepochybně patří ke známějším tvářím, které by neměly chybět v nově vznikající vládě Petra Fialy (ODS). Jaký vlastně je, když se právě nezabývá aktuálním politickým děním?

O politicích často z úst obyčejných lidí slýcháme, že jsou odtržení od reality. Dají se ale tato slova aplikovat také na lidoveckého předsedu Mariana Jurečku (KDU-ČSL)? Jen při letmém pohledu do životopisu by se tomu asi moc věřit nechtělo.

Ano, ve vysoké politice se přerovský rodák pohybuje rovných deset let, ale kontakt s realitou rozhodně zcela neztrácí. Na Přerovsku jej stále můžete potkat, jak řídí traktor, jelikož je civilním povoláním soukromý zemědělec. Do toho je ženatý, má početnou rodinu, konkrétně hned pět dětí.

Jurečka je také jedním z mála politiků formující se vlády, který už má zkušenosti s vládním angažmá. Je tedy možné konstatovat, že ví, do čeho jde, ačkoliv i jeho nakonec nejspíš čeká spousta nových zkušeností.

Oproti původním předpokladům, kdy se očekávalo, že opět stane v čele ministerstva zemědělství, by se totiž měl podle informací serveru novinky.cz stát ministrem práce a sociálních věcí. Složení kabinetu ale stále nebylo oficiálně oznámeno. 

Témata: Marian Jurečka (KDU-ČSL) KDU - ČSL