Prezident Miloš Zeman v nemocnici: Už je jasno, kdy se dozvíme další podrobnosti!

Vratislav Mynář

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

18. října 2021 13:53

Kancléř Vratislav Mynář dnes v 15:00 promluví na tiskovém briefingu. Na twitteru to hodinu a půl před zahájením briefingu oznámil prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček, téma kancléřova vystoupení nezmínil.

Očekává se, že kancléř bude reagovat na informace, které se šíří o zdraví prezidenta Miloše Zemana. Mynář v pátek ČTK řekl, že se dohodl se Zemanovou rodinou a počátkem týdne veřejně vystoupí. Ústřední vojenská nemocnice, kde je prezident týden na jednotce intenzivní péče, dnes poskytla předsedovi Senátu Miloši Vystrčilovi (ODS) odpověď na jeho žádost týkající se zdravotního stavu prezidenta a jeho způsobilosti vykonávat úřad.

Obsah odpovědi kvůli dodržování zákona nemocnice nezveřejní. Vystrčil ČTK řekl, že zprávu nemocnice poskytl dalším členům vedení horní komory a po konzultacích chce informace k jejímu obsahu zveřejnit ještě dnes.

Hrad čelí dlouhodobé kritice kvůli informování o prezidentově zdravotním stavu. Naposledy Zemanova manželka Ivana na čtvrtečním briefingu na Hradě uvedla, že prezident podstupuje léčbu, která si vyžádá čas.

Témata: Miloš Zeman Vratislav Mynář