Rušno kolem prezidenta: Zeman měl neoprávněnou návštěvu v ÚVN!

Miloš Zeman na jedné z dosud posledních zveřejněných fotografií.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. října 2021 8:45

Kolem prezidenta Miloše Zemana bylo ve čtvrtek opět rušno. Hlava státu je i nadále hospitalizována v Ústřední vojenské nemocnici, která měla potřebu se od včerejšího dění rázně distancovat.

Prezidenta v nemocnici navštívil končící předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček (ANO) a získal rozhodnutí o svolání dolní komory. Údajně vlastnoruční Zemanův podpis pod dokumentem následně ukazoval médiím a dokumentoval tak, že hlava státu je schopna výkonu funkce.

K okolnostem návštěvy se pozdě večer vyjádřila ÚVN. Podle jejích zástupců přivedl kancléř Vratislav Mynář na JIP předsedu Vondráčka nečekaně a bez vědomí ošetřujícího lékaře, aniž by poslanec patřil mezi blízké osoby, které mají právo Zemana navštívit. 

"Tento neoprávněný vstup eviduje ÚVN jako tzv. nežádoucí událost, která bude prověřena v rámci interního šetření nemocnice. ÚVN rovněž nemůže potvrdit v médiích prezentovaný průběh a obsah setkání, neboť mu nebyl přítomen nikdo ze zdravotnického personálu ÚVN," uvedla mluvčí nemocnice Jitka Zinke.

Nemocnice se také distancovala od Vondráčkových výroků o zdravotním stavu prezidenta s tím, že takové informace jsou poskytovány pouze nejbližším pacienta. 

Témata: Miloš Zeman Radek Vondráček (ANO) Ústřední vojenská nemocnice Praha Vratislav Mynář