Babiš prezidentem? Experti i bookmakeři nevylučují následující scénář!

Andrej Babiš

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. října 2021 17:37 | Aktualizováno: 11. října 2021 22:08

Jaká je budoucnost premiéra Andreje Babiše ve vrcholné české politice? Ve Strakově akademii podle všeho končí, výhledově by však mohl zaujmout místo na Pražském hradě. Spekuluje se o tom již od sobotního večera.

Když začalo být během sčítání výsledků sněmovních voleb jasné, že hnutí ANO tentokrát nenajde partnera, s nímž by dalo dohromady vládu, začalo se mluvit o budoucnosti premiéra Andreje Babiše. Zvlášť když se dříve nechal slyšet, že v opozici být nehodlá.

Toto své vyjádření sice již trochu zmírnil, přesto i z řad expertů na politické dění už zaznívá, že by končící předseda vlády mohl usilovat o mandát v dalších prezidentských volbách.

Jako pravděpodobného nástupce Miloše Zemana jej vidí také bookmakeři. Třeba sázková kancelář Fortuna má momentálně na Babiše kurz 2,2, dalším favoritem je generál Petr Pavel s kurzem 5:1. 

Prezidentské volby by se navíc mohly konat dříve než v řádném termínu na začátku roku 2023, alespoň to dává tušit nynější situace kolem prezidenta Zemana, kdy není zřejmé, jak vážný je jeho zdravotní stav.

Témata: Andrej Babiš volby 2021 prezident čr