Zeman v nemocnici není: Hrad v protiútoku, prezident hrozí žalobou!

Miloš Zeman

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. října 2021 9:19

Prezident Miloš Zeman není v nemocnici, naopak pokračuje v pracovním programu, uvedli ve středu zástupci Pražského hradu a přešli do protiútoku. Hodlají zakročit proti šiřitelům spekulací a dezinformací o zdravotním stavu hlavy státu.

Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček ve zveřejněném prohlášení útočí především na jednu osobu, bývalou ministryni pro lidská práva Džamilu Stehlíkovou. Podle něj bez znalosti zdravotního stavu prezidenta vydává stanoviska, která nemají žádný základ ve skutečnosti. 

Stehlíková věnovala zdraví hlavy státu obsáhlý příspěvek na blogu. Ovčáček uvedl, že jde o typickou ukázku zneužívání lékařské autority k politickým cílům. Prezident Zeman se podle mluvčího obrátí s žalobou na soud a se stížností na Českou lékařskou komoru. 

Zdravotní stav hlavy státu je už několik týdnů velkým tématem. Zeman byl v září zhruba týden v pražské Ústřední vojenské nemocnici, vyšetřeními u něj byla zjištěna dehydratace a mírné vyčerpání.

Podle mluvčího se prezident chystá v pátek jít ke sněmovním volbám, v neděli by dle dostupných informací měl být hostem pořadu Partie na stanici CNN Prima News.

Témata: Miloš Zeman Jiří Ovčáček