Bomby na herce! Ježíš znásilnil v Brně muslimskou ženu?! Politik se pořádně naštval!

Tomio Okamura

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

17. dubna 2018 9:13

Předseda SPD Tomio Okamura se na svém facebookovém profilu silně ohradil proti kontroverzní hře Národního divadla v Brně Naše násilí a Vaše násilí. V ní Ježíš znásilňuje muslimskou ženu.

"Nejsme muslimové a nikdo z nás nepůjde hodit bombu na herce, nebo autora téhle ubohosti. Je pouze k zamyšlení výmluva pořadatelů i autora, že perverzní hra má prý upozornit na problematiku Evropy a uprchlické krize, ignorace a strachu, a zamýšlí se nad otázkami, zda lidé truchlí nad oběťmi teroristických útoků v Paříži a Bruselu, stejně jako nad zemřelými v Bagdádu nebo Kábulu." uvádí ve svém komentáři Okamura.

Za skutečné původce násilného chování pak předseda SPD považuje především muslimy. Ti nejen že do Evropy přinesli vlnu terorismu, ale největšího násilí se dopouštějí i proti svým souvěrcům, "Mohu vnímat to, že obětí muslimského násilí jsou ponejvíc muslimové, ale není naše vina, že jsou muslimové. Obětí muslimské genocidy jsou po desetiletí blízkovýchodní křesťané, a pokud vím, nezajímá to nikoho z muslimů."

Jako opak muslimské ideologie, kterou Okamura považuje za "válečnou, nenávistnou a vražednou," staví učení Ježíše Krista: "Pokoušet se tuto (násilnou) roli  přisoudit Ježíšovi, který přinesl novou smlouvu, která oproti starému zákonu hlásí toleranci a lásku, je skutečné znásilnění - a to faktické historie. "

Proti hře se již dříve vyjádřil náměstek brněnského primátora  Petr Hladík (KDU-ČSL). Ten vyjádřil v otevřeném dopise pobouření mnoha lidí nad obsahem hry, která zasahovala náboženské cítění mnoha lidí a požádal o její stažení. To však brněnské Národní divadlo, s poukazem na tvůrčí svobodu, odmítlo. Hra bude uvedena na festivalu Divadelní svět Brno v květnu.

Témata: Tomio Okamura Národní divadlo Brno