Soukup zase někoho naštval: Jeho pořad je sólo pro narcise!

Jaromír Soukup (podnikatel, moderátor)

Autor: Dita Svobodová, stars24.cz

12. dubna 2018 13:15

Moderátor a šéf stanice Barrandov Jaromír Soukup naštval dalšího známého muže. V posledních týdnech se o něm mluvilo především v souvislosti s jeho kritikou České televize, ve svých pořadech se ale zabývá i jinými věcmi. Jednou z nich je kauza Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL). Kvůli tomu se do něj pustil novinář a bývalý mluvčí ministerstva zdravotnictví Tomáš Cikrt.

„Právě jsem shlédl strašidelný pořad Kauzy Jaromíra Soukupa, protože se zabýval kauzou SÚKL,“ uvedl Cikrt na sociálních sítích. Přidal k tomu několik svých postřehů. „Ten pořad nemá žádný tvar, je to sólo pro narcise, který obviňuje lidi bez důkazů a bez možnosti, aby se vyjádřili. Je to perverzní zneužití bohatství - úchylný pocit "moderátora", že když si to zaplatím, mohu všechno. Něco takového by v žádném normálním médiu nikdy neprošlo přes příčetného editora,“ spustil novinář.

Soukup podle něj také drmolí o věcech, kterým nerozumí, a plete fakta. „Já být na straně těch, o nichž tam hovoří, podám žalobu,“ nebral si servítky Cikrt. „Televize Barrandov a její majitel bez mého svolení (a bez označení) použila mojí fotografii a mojí koláž, která byla publikována ve Zdravotnickém deníku - viz foto. Říká se tomu krádež,“ zlobil se.

Další komentáře k pořadu následně přidal v diskuzi, která se pod jeho příspěvkem rozpoutala. „Když na ten pořad koukám, mám pocit jako kdybych se vloupal do uzavřeného oddělení,“ naznačil, Cikrt, že Soukup patří do blázince. „Nejsmutnější ale podle něj je, že tomu část veřejnosti opravdu věří,“ posteskl si.

Přiznal také, že se mu při sledování Soukupa udělalo fyzicky nevolno. „Je to úplně děsivé, ani nevím jak to nazvat, novinařina to není…Tohle je jenom zvrácené,“ myslí si bývalý mluvčí ministerstva zdravotnictví.

„Vůbec nemá smysl to popisovat, to co bylo pravdivé či racionální, je známo dlouho a bylo publikováno mnohokrát. To, jak to zmixoval, například IZIP a e-recept, nebo to, jak mluvil o exřediteli Blahutovi bylo zcela mimo mísu. Ale hlavně sypal z rukávu jakási fakta a nebylo uvedeno odkud je má, kdo kde to říkal a nedal možnost se vyjádřit napadeným. To je jako bych řekl, že Arsen je jed, takže vy jste vrah,“ vysvětloval, v čem vidí hlavní problém. „Soukup chtěl hlavně vykoupat Zdeňka Blahutu, ale ten s izipem nemá vůbec nic společného a eRecept zachránil,“ dodal Cikrt.

Témata: Jaromír Soukup (podnikatel moderátor) Tomáš Cikrt