Ficova vláda doslova v plamenech! Někdo zapálil její sídlo!

Rober Fico, slovenský premiér 8

Autor: Hrušková, stars24.cz

17. března 2018 13:10

Situace okolo vlády premiéra v demisi Roberta Fica je vyhrocená natolik, že někdo zapálil sídlo jeho politické strany Smer. Celá kauza vznikla úmrtím investigativního novináře Jána Kuciaka a jeho přítelkyně. Požár byl založen úmyslně.

Na sídlo politické strany Směr někdo v noci z pátku na sobotu zaútočil a budovu zapálil. Pachatel je zatím neznámý a policie po něm pátrá. Na budově se objevil nápis „zloději“.

„Strana Směr–SD považuje tento trestný čin za útok radikálů, kteří se snaží zneužít současnou politickou situaci k destabilizaci země a demokratického systému, ve kterém může každý člověk svobodně a bez obav prezentovat svůj názor a zasadit se za jeho prosazení demokratickými metodami,“ uvedla podle MF Dnes politická strana.

Ve Slovenské republice, po smrti novináře Kuciaka, panuje velmi výbušná nálada a to nejen v řadách aktivistů. Všichni občané dávají vládě za vinu smrt mladíka. Kvůli této situaci nedávno odstoupil z vlády ministr vnitra Robert Kaliňák a včera podal demisi i premiér Robert Fico.

Témata: Robert Fico Robert Kaliňák