Chcete opět zavřené obchody? Blatného dopálilo chování Čechů!

Andrej Babiš, Jan Blatný a Roman Prymula.

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

5. prosince 2020 16:05

Policisté v noci na dnešek zasahovali v mnoha restauracích a barech, které byly přes zákaz otevřené i po 22:00. Ministr zdravotnictví Jan Blatný přitom už v pátek označil Blatný epidemickou situaci za velmi křehkou.

"Někteří provozovatelé restaurací a klubů se bohužel chovají velice nezodpovědně. Podle informací od policejního prezidenta vyjížděly v noci hlídky k velkému množství případů, kdy byly podniky otevřené i po 22:00 hodině," uvedl ministr.

"I kdyby to byly jen desítky případů, považuji to za velký problém," řekl Blatný v České televizi. "Ale když se i malá část bude chovat neodpovědně, tak na to doplatíme všichni," dodal.

Už v pátek označil Blatný epidemickou situaci za velmi křehkou a jakýkoliv výkyv podle něj může znamenat její výrazné zhoršení. "Nechci strašit, ale stále se pohybujeme na pomezí třetího a čtvrtého stupně. Opravdu chceme zpátky do 'čtyřky'? Pokud se nebudeme všichni chovat zodpovědně, budou to bohužel právě restaurace, kluby a bary, které budou opět zavřeny," dodal.

Zdůraznil, že nynější epidemická situace je odrazem doby před týdnem až deseti dny, dopady čtvrtečního rozvolnění se projeví znovu až koncem příštího týdne.

Témata: Obchody Jan Blatný