Babiš zhodnotil tragické výsledky voleb u ČSSD! Kam hlasy zmizely?

Andrej Babiš

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

4. října 2020 14:45

Premiér Andrej Babiš tvrdí, že ho mrzí propad koaliční ČSSD ve volbách. Předseda sociální demokracie Jan Hamáček se podle něj choval korektně.

Hlasy pro ČSSD odešly k Pirátům, které považuje za extrémní levici, a k hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomia Okamury, nikoli k ANO, míní Babiš. Hnutí ANO podle něj dostatečně negeneruje osobnosti. Chce se zaměřit na to, co jednotlivé krajské organizace hnutí přinášejí.

Vládní sociální demokraté přišli v krajských volbách o 88 zastupitelů a budou jich mít 37. "Mě to mrzí, protože musím říct, že předseda Hamáček se zachoval velice korektně. Já bych mu teď chtěl oficiálně poděkovat, i když možná v rámci ČSSD mu to budou vyčítat, on mě v debatách televizních nepodrazil," řekl Babiš Blesku.

Myslí si, že výsledky voleb nebudou mít vliv na fungování menšinového kabinetu s podporou komunistů. "ČSSD může poděkovat panu Hamáčkovi, že šla do vlády, že ji zachránil," poznamenal premiér. Od doby, kdy vedl sociální demokracii současný prezident Miloš Zeman, je podle Babiše Hamáček nejlepším předsedou strany.

Témata: Andrej Babiš ČSSD krajské a senátní volby 2020