Babiš v nemocnici! Přiznal vážné zdravotní problémy!

Andrej Babiš v Poslanecké sněmovně

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. února 2018 11:12

Premiér v demisi Andrej Babiš se na facebooku svěřil, že kvůli tvrdé práci má celou řadu zdravotních problémů. Kvůli nim musel minulý týden zrušil cestu na bezpečnostní konferenci v Mnichově.

Rychlé tempo. Lidi kolem mě tvrdí, že je smrtící. Já ale teda fakt nevím, jak funkci premiéra vykonávat jinak. Potřebujeme rychle udělat analýzy jednotlivých rezortů, stanovit cíle a úkoly. Makáme na věcech, které nikdo nikdy nedělal. V koalici to ani nebylo možné,“ vysvětloval na sociálních sítích Babiš.

Postěžoval si, že je ANO na vládnutí samo. „Nikdo nám nechce pomoct. Takže vstávám v 5:00, posílám první smsky kolegům v 5:30, v kanceláři začínáme v 6:30. Celý den mám jednání a schůzky. V pondělí jich bylo třeba 19 naplánovaných a do toho na mě dělají lidi přepadovky, že něco potřebují okamžitě vyřešit. Kolem 21:00 končím v kanceláři, ale ještě tak do 23:00 vyřizuju maily u sebe v Průhonicích. Než si vyčistím zuby a ulehnu do postele, je častokrát půlnoc. A každý den to samé. Tempo 18 hodin denně, o víkendu tak 8, včetně neděle. Prostě jsem takový akční důchodce,“ popsal svůj den šéf hnutí ANO. 

„Ale uznávám, že není úplně normální, abych makal dvakrát víc než když mi bylo 50 a řídil jsem firmu s 35 tisíci zaměstnanci. Moje tělo mi to říká jasně. Mívám migrény, v neděli mi praskla žilka v oku, měl jsem ho plné krve takže jsem musel k očnímu. Toho si samozřejmě všimli novináři a začali spekulovat, co mi je. Odpověď je jednoduchá: stres. Spousta z vás ho zažívá taky. Určitě se ale nerozčilujete tak jako já, protože nevidíte den co den, jak nenormálně náš stát funguje a tu šílenou byrokracii. Už jen ten zákon o státní službě je horor, tajemník je de facto víc než ministr,“ tvrdí Babiš. 

Právě tyto jednotlivé stresy ho prý definitivně dohnaly. „Stoupl mi tlak tak, že jsem radši zajel do nemocnice. Tam mě do půlnoci vyšetřovali a dali mi nějaké prášky. Až tehdy jsem si uvědomil, že to fakt není sranda. Trochu jsem zvolnil, přešel jsem na dietu, už zase jím místo masa ryby a aerobně cvičím. Cítím se podstatně líp. Čili nad tím nemá smysl brečet. Kolegům jsem slíbil (pod brutálním nátlakem!), že začnu trochu víc spát, cvičit a vezmu si co nejdřív dovolenou. Aspoň doufám. To “nejdřív” znamená na Velikonoce,“ upřesnil.

Připomněl, že kvůli odpočinku už jednu akci zrušil zrušil. „Když jsem se dozvěděl, že bavorský premiér Horst Seehofer nepřijede na bezpečnostní konferenci do Mnichova, kterou sám svolal, odpískal jsem to i já - hlavně ze zdravotních důvodů. Let tam a zpátky by mi teď určitě nepomohl, dodal s tím, že Česko v Německu nakonec reprezentovala ministryně obrany Karla Šlechtová a šéf české diplomacie Martin Stropnický.

Témata: Andrej Babiš