Babiš povečeřel se Zemanem, manželky nesměly chybět. Ale co ta barva!

Andrej Babiš s manželkou a Miloš Zeman s manželkou 3

Autor: Dita Svobodová, stars24.cz

18. února 2018 23:27

Premiér Andrej Babiš dnes povečeřel s prezidentem Milošem Zemanem. Doprovod jim dělaly manželky Monika a Ivana. Monika se podělila s veřejností o fotografie z této události.

Večeře se konala v restauraci Paloma v Průhonicích u Prahy, jejímž majitelem je právě Andrej Babiš. Monika ladila celý interiér včetně barvy svých šatů do černé, což způsobilo ponurou atmosféru. Lidé si také hned všimli krabičky cigaret, kterou má Zeman položenou na stole.

Monika strávila v lednu dva týdny v nemocnici se zánětem slinivky a toto byla po delší době velká společenská událost.

Babiš otevřel restauraci loni na podzim a doufá, že bude stejně úspěšná jako jeho první francouzská restaurace Paloma, která je oceněna dvěma michelinskými hvězdičkami.

Obyčejný smrtelník ale jen tak do této restaurace asi nezavítá, protože jen předkrmy začínají u hranice tisíce korun.

Babiš dvouhodinovou večeři označil především za společenské setkání, na kterém diskutovali i o budoucích politických jednáních, která oba povedou.

"Pan prezident mě informoval, že předseda KSČM (Vojtěch Filip) i SPD (Tomio Okamura) se k němu ohlásili na příští týden," řekl Babiš. Filip i Okamura dali v minulosti najevo, že by za jistých okolností mohli přímo či nepřímo podpořit novou Babišovu vládu. Hnutí ANO vede s oběma uskupeními debatu o programu, vyjednávací tým ANO by měl Babiše v úterý informovat o průběžných výsledcích.

Babiš Zemanovi řekl, že sám se ve středu sejde s předsedou ODS Petrem Fialou a budou spolu mluvit o evropských tématech. Ve čtvrtek se setká se zástupci Starostů a nezávislých (STAN), kteří tento týden přehodnotili svůj původně odmítavý postoj k vládě a vyjádřili ochotu jednat o její podpoře za splnění jistých podmínek. STAN tak chce docílit, aby podíl na moci nezískali komunisté a SPD.

Babiš také řekl, že se bude chtít sejít s nově zvoleným předsedou ČSSD Janem Hamáčkem. Na termínu schůzky se zatím nedohodli. Premiér rovněž podotkl, že dnešního mimořádného sjezdu ČSSD se při večeři se Zemanem dotkli pouze okrajově.

Témata: Monika Babišová Andrej Babiš Ivana Zemanová Miloš Zeman