Moderátorka Witowská zametla s Faltýnkem. Ten tvrdí, že je kauza Čapí hnízdo vymyšlená

Zárubová, Světlana

Autor: stars24.cz

2. února 2018 11:53

Na moderátorku České televize Světlanu Witowskou se po zvládnutí prezidentského duelu mezi Milošem Zemanem a Jiřím Drahošem snesla chvála nejen u laické veřejnosti, ale také od politiků, kteří její práci označili za profesionální. Nyní Witowská dělala rozhovor s Jaroslavem Faltýnkem.

Moderátorka Světlana Witowská přivítala v úterý v pořadu České televize Interview ČT24 prvního místopředsedu hnutí ANO Jaroslava Faltýnka, jenž byl Sněmovnou spolu s Andrejem Babišem zbaven poslanecké imunity, aby jej mohla policie trestně stíhat z možného dotačního podvodu v kauze Čapí hnízdo. 

Rozhovor se vedl i na téma sestavování vlády, kde Jaroslav Faltýnek připustil, že pokud by Miloš Zeman teoreticky trval na tom, že chce Tomia Okamuru ve vládě, jenž s ním oslavoval vítězství v prezidentských volbách a jeho strana poslala svým voličům vzkaz, aby Zemana v hlasování podpořili, tak by došlo na patovou situaci. 

Když se Witowská začala ptát poslance na kauzu Čapí hnízdo a konkrétně zaplatí oněch téměř 50 miliónů korun, Faltýnek řekl, že v tom případě, pokud se opravdu prokáže, že Farma Čapí hnízdo získala dotaci neoprávněně, tak tyto peníze a následné penále bude stát nebo Ministerstvo financí vyžadovat po firmě IMOBA, která je nástupnickou firmou Farmy Čapí hnízdo. 

"Četla jste tu zprávu?" zeptal se Faltýnek moderátorky. "Četla jsem úryvek, který zveřejnilo Ministerstvo financí a kde se píše, že tam jsou nesrovnalosti," oponovala Witowská. "Chtěl jsem říct Světlano, ale řeknu paní magistro...," chtěl pokračovat do kouta zahnaný Faltýnek, když ho přerušila Witowská: "Pane Jaroslave, pojďme se neoslovovat křestními jmény a pojďme se vrátit k Čapímu hnízdu," kontrovala moderátorka. 

Faltýnek se poté hájil tím, že je celá kauza vymyšlená. "A kdo ji vymyslel?" zeptala se Witowská. "To je dobrá otázka. Možná se na to někdy přijde," odpověděl ji poslanec hnutí ANO. 

Témata: Světlana Witowská (dříve Zárubová) Jaroslav Faltýnek (hnutí ANO) Čapí hnízdo