Další prsa u voleb! Zeman je kulhavá příšera, tvrdí nahá aktivistka

Polonahá aktivistka FEMEN protestuje proti Zemanovi

Autor: ČTK, stars24.cz

26. ledna 2018 21:30

Ani druhé kolo volby českého prezidenta se neobešlo bez akce aktivistek skupiny Femen. Jedna z členek skupiny demonstrovala u českého velvyslanectví v Kyjevě s hůlkou v ruce a s nápisem na vlastním těle, který současného českého prezidenta Miloše Zemana označoval za „kulhavou příšeru". 

O akci polonahé aktivistka radikálního feministického hnutí Femen  informovalo na svém webu samo hnutí. „V den, kdy začíná druhé kolo prezidentských voleb v Česku, u velvyslanectví ČR v Kyjevě sextremistka Femen demonstrovala proti Putinovu oblíbenci Miloši Zemanovi ve vší kráse. Strašlivý zjev kulhající příšery by podle názoru hnutí měl odstrašit rozumně uvažující Čechy od kandidáta Zemana. Zemanovo vítězství je Putinovým vítězstvím a Putinovo vítězství znamená smrt svobodného Česka," uvedlo hnutí.

Aktivistka Oleksandra Němčinovová se dnes podle serveru Strana.ua nejprve omylem obnažila před slovenským velvyslanectvím, protože si popletla adresu. Ambasády Česka a Slovenska se v ukrajinské metropoli nacházejí vedle sebe, mají shodné číslo popisné a adresa se liší jen doplňkovým písmenem. .

Incident se stal ráno po deváté hodině. "Zhruba po dvou minutách se dotyčná oblékla a odešla. K žádnému dalšímu incidentu již nedošlo," uvedla mluvčí českého ministerstva zahraničí Irena Valentová. Česká ambasáda v Kyjevě má po dobu voleb zvýšená bezpečnostní opatření.

Už při prvním kole proti Zemanovi protestovala jiná aktivistka Femen - slovy hnutí „sextremistka". Přímo během prezidentova hlasování v Praze. Křičela tehdy, že Zeman je „děvkou" ruského prezidenta Vladimira Putina, a nápis stejného vyznění měla i na svém obnaženém těle.

Aktivistce Femen Anželině Diašové, která ve volební místnosti v pražských Lužinách polonahá vyběhla před Zemana a kterou prezidentova ochranka zadržela, pražský soud uložil tři měsíce vězení s roční podmínkou. Byla také na rok vyhoštěna z Česka.

Hrad akci příliš komentovat nechtěl. „Na fanynky protikandidáta nereaguji," uvedl na dotaz ČTK prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Zeman později o tehdejším incidentu žertoval. "Právě čekám, kdy se zase vyřítí polonahá žena, ale tentokrát už asi ne," poznamenal, když šel k volební komisi pro hlasovací lístky. V místnosti panovala přísnější bezpečnostní opatření a asi dvě desítky novinářů se dovnitř nedostaly.

Témata: FEMEN prezidentské volby 2018 Miloš Zeman Ukrajina