Kmenta o Zemanovi: Nechává prorůstat organizovaný zločin do nejvyšších pater politiky

Jaroslav Kmenta

Autor: stars24.cz

26. ledna 2018 6:02

Investigativní novinář Jaroslav Kmenta pokračuje ve zveřejňování textů, které se týkají současného prezidenta Miloše Zemana. V tom zatím posledním, která nese název "Zemanovi gangsteři" a který byl zveřejně na facebooku, popisuje spojení Zemana, jeho někdejší strany SPOZ a jednoho z nejznámějších českých mafiánů.

Kmenta ve svém textu poukazuje na to, že jedním z mnoha problému prezidenta Miloše Zemana je, jaké spolupracovníky si vybírá. „Mohl bych tu strávit hodiny vypisováním všech těch Šloufů, Mynářů a Nejedlých… Ale co jste dosud možná netušili, je, že Miloš Zeman se ve své někdejší straně SPOZ obklopil lidmi, kteří k němu přivedli mafii,“ tvrdí investigativní novinář.

Zdá se vám to neuvěřitelné? „To není žádná fake news, Mám na to důkazy,“ ujišťuje Kmenta. „Miloš Zeman se znal a stýkal s Michalem Toflem. Tento někdejší policista a později člen Zemanovy strany SPOZ se stal hlavním aktérem gangu, který vydíral podnikatele. Tofla pak v červnu 2010 zastřelil nájemný vrah. Rozstřílel ho samopalem před jeho domem v Brně,“ připomíná.

Podle něj se až dosud tajilo, že ještě na jaře 2010, tedy pár měsíců před vraždou, se Tofl se Zemanem opíjeli na statku v Hodoníně. „Připomínám, že to bylo v době, kdy Zeman chystal svůj comeback a kdy se vracel z Vysočiny na politické výsluní,“ uvádí na facebooku Kmenta. Zveřejnil také fotku z oné akce v Hodoníně. „Tofl je v pruhované košili vlevo," píše ve svém příspěvku. 

Připomíná také, že Michal Tofl byl podle kriminalistů šéfem skupiny policistů z brněnské hospodářské kriminálky, kteří zneužívali informace ze spisů a vydírali podnikatele. O celé skupině se psalo jako o Toflově gangu. Řada jeho členů dostala u soudů vysoké tresty. Od policie v roce 2005 Tofl odešel a pak se věnoval podnikání. „Za stranu SPOZ – Zemanovci kandidoval neúspěšně v květnových volbách 2010 do parlamentu. Ve straně zastával funkci předsedy místní organizace v Brně-Komárově. O jeho temné minulosti a napojení na gang vyděračů se začalo mluvit až po jeho vraždě,“ zdůrazňuje novinář.

„Miloš Zeman si Tofla jako svého spolustolovníka k pivu ani jako spolustraníka ve SPOZ samozřejmě nevybíral. Byl mu představen jeho nejbližšími spolupracovníky, kterým Zeman věřil. Ostatně – to je ta největší chyba Zemana, že věří svým poradcům a kancléřům, aniž by řešil, co a jak za jeho zády tito lidé dělají, s kým se ve skutečnosti stýkají a s kým obchodují. Zeman tak svou nečinností a neprozíravostí nechává prorůstat organizovaný zločin do nejvyšších pater politiky,“ dodává Kmenta.

Témata: Miloš Zeman Jaroslav Kmenta