V prezidentské debatě byl zájezd z kravína?

Zeman školil Drahoše

Autor: Dita Svobodová, stars24.cz

24. ledna 2018 15:47

První debatu prezidentských kandidátů si nenechaly ujít nejen více než dva miliony Čechů, ale i ti, kteří v prvním kole prezidentské volby neuspěli. Michal Horáček, který podpořil Jiřího Drahoše, se na sociálních sítích pokusil zvednout některým zkroušeným voličům náladu povzbudivými slovy.

„Zdá se mi, že věšíte hlavy. Proč? Debata na Primě byla pro ty dosud nerozhodnuté. A ty nezajímají argumenty, lži nebo pravdy. Zajímá je tohle: kdo vypadá víc jako prezident? A Zeman to nebyl. Vyhrajeme,“ vzkázal Drahošovým příznivcům Horáček, který Drahoše ve druhém kole podporuje a zapojuje se do jeho kampaně.

Krátké hodnocení přidal také Michal Bláha, internetový podnikatel a autor služby Hlídač státu. Právě Bláhu Horáček označil za člověka, kterého by jmenoval svým kancléřem, pokud by volby vyhrál. „Jako člověk a politik vyhrál Drahoš. Jako rétor a bavič vyhrál Zeman. Prima TV prohrála ve všech oblastech,“ myslí si Bláha.

Drahoše podporuje také poražený kandidát a lékař Marek Hilšer, který i se svou ženou sledoval debatu přímo v karlínském divadle, odkud byl pořad vysílán. „Na včerejší prezidentské debatě byl snad zájezd z kravína? Jinak si nedovedu vysvětlit to intenzivní bučení?!“ podivoval se Hilšer na twitteru.

Debatu si nenechal ujít ani Jiří Hynek, který stejně jako Hilšer a Horáček zůstal po prvním kole v poli poražených. „Díval jsem se na dnešní debatu na TV Prima. Snažil jsem se oprostit od formy projevu či rétorických schopností a koncentrovat svou pozornost na obsah vystoupení obou kandidátů. Názory stávajícího prezidenta Miloše Zemana na držení zbraní, migrační krizi, svobody projevu či zákaz kouření v hospodách jako kdyby byly opsány z mého programu či mých dosavadních vystoupení,“ shrnul Hynek

To ale Hynkovi nestačí. „Otázkou zůstává, co prezident Miloš Zeman zatím udělal pro to, aby slušní občané měli ústavou zaručeno právo držet zbraně a žádný evropský úředník jim ho nebral, aby naše země měla právo si rozhodovat o tom, kdo u nás bude žít a aby občané měli právo volby, zda půjdou do zakouřené hospody či do nekuřácké. A hlavně aby občané měli nejen svobodu projevu, ale i po projevu,“ říká prezident a výkonný ředitel Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu České republiky.

Krátce zhodnotil také výkon někdejšího šéfa akademie věc ČR Jiřího Drahoše. !Co se týká protikandidáta Jiřího Drahoše, tak si budu muset ještě jednou celou debatu poslechnout, abych se pokusil jeho velmi obecná stanoviska srovnat s mým názorem,“ dodal Hynek.

Témata: prezidentské volby 2018 Miloš Zeman Jiří Drahoš