Zeman vyškolil s úsměvem Korantenga a na nepřítele hodil „ksicht“

Miloš Zeman předvádí podivný

Autor: stars24.cz

22. ledna 2018 1:28

Prezident Miloš Zeman vstoupil do první debaty před druhým kolem prezidentského klání a totálně ji ovládl. Jeho soupeřem nebyl Jiří Drahoš, ale moderátor Rey Koranteng. Toho Zeman vyškolil jak malého kluka. Pomyslnou tečkou Zemanovy převahy byl následně film Slunce seno a pár facek jeho stoupence Zdeňka Trošky.

Prezident Miloš Zeman vstoupil do první debaty před druhým kolem prezidentského klání a totálně ji ovládl. Jeho soupeřem nebyl Jiří Drahoš, ale moderátor Rey Koranteng. Toho Zeman vyškolil jak malého kluka. Pomyslnou tečkou Zemanovy převahy byl následně film Slunce seno a pár facek jeho stoupence Zdeňka Trošky. Zeman si tak v první debatě svého protivníka sice pověstně „namazal na chleba“, protivníkem byl ale v tomto případě nebohý moderátor komerční televize Nova.

Miloš Zeman opanoval nováckou debatu, jeho vyzyvatel Jiří Drahoš navíc nechtěně působí jako ten, který má ze středu s hlavou státu nahnáno. Tak to místo něj schytal právě Koranteng. Zemanovi hrálo do karet vše, zejména připravené otázky, ale i neznalost moderátora. Zeman nejenže konstruktivně a přesně odpovídal, často musel vystresovaného moderátora opravovat, skákal mu do řeči. Moderátor nebyl schopen dokončovat otázky, na Zemanovy odpovědi nereagoval pohotově a svou nejistotu dával najevo všemožnými gesty, čehož Zeman hojně využíval. Ne zcela profesionálně působily americké úsměvy, kterými Koranteng prezidenta obdarovával.

Odpovědi na otázky týkající se Evropské unie, protikuřáckého zákona, obchodu s Čínou či imigrační vlny mohly přesvědčit značnou část nerozhodnutých voličů. Zeman navíc zabodoval svou akčností a mimikou, kterou chtěl přesvědčit, že je stále „mladý a plný síly“. Celé hodinové utrpení působilo jako poučování mladého nezbedného a nejistého žáčka starým matadorem, který už v životě leccos zažil.

Tragikomický byl i celý závěr novácké debaty. Zeman nejen, že nenechal Korantenga řádně relaci ukončit, navíc ho ale vyzval na sklenku dobrého vína. Moderátor se usmíval, na důstojnou a profesionální odpověď se bohužel nezmohl. Zeman ale nepůsobil jako zlý stařík, který by chtěl moderátora shodit. Působil jako sympatický vtipálek, který to s moderátorem vlastně myslí dobře. Pokud bude Zeman vystupovat v podobném duchu i v dalších debatách, může nepříznivé předpovědi, které uvádějí, že těsně zvítězí Drahoš, zcela zvrátit.

První možnost přijde už v úterý, kdy se střetne přímo s Jiřím Drahošem na komerční televizi Prima. Debatu by měl moderovat typově podobný moderátor, jako je Rey Koranteng. Jde o Karla Voříška, jehož parketou nejsou názorové duely, ale každodenní zpravodajství. Zajímavě může dopadnout také prezidentské klání na České televizi. Tam už na ni předem rezignoval moderátor Václav Moravec. Usměrňovat oba pány tak bude Světlana Witowská, která pravidelně uvádí pořad Interview ČT. Prezidentské debaty už nemají takový vliv na názor rozhodnutých voličů, klíčové jsou ale pro ty nerozhodnuté, o které se momentálně nejvíc hraje. Zeman zatím vede 1:0.

Témata: prezidentské volby 2018 Miloš Zeman Rey Koranteng