Zeman lže o zdravotním stavu? Lékař prozradil, co PREZIDENT TAJÍ!

Miloš Zeman

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. října 2019 13:23

Prezident Miloš Zeman by měl ve vlastním zájmu veřejnost pravdivě informovat o svém zdravotním stavu. Pro Českou televizi to uvedl šéf České lékařské komory Milan Kubek. Podle něj má veřejnost právo vědět o zdraví hlavy státu. Uznává ale, že detaily si může prezident nechat pro sebe.

O špatném zdraví prezidenta Miloše Zemana se spekuluje dlouhodobě. Naposledy vyvolala řadu otázek jeho čtyřdenní hospitalizace v Ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicích. Podle Hradu hlava státu absolvovala „rekondiční pobyt“ před 28. říjnem, kdy Zeman bude udělovat státní vyznamenání.

Kubek vystoupil v pořadu Interview ČT24. Podle jeho mínění nejsou údaje o Zemanově rekondičním pobytu dostatečné a doplnit by je měl právě sám prezident. Na první pohled je prý totiž jasné, že hlava státu není v pořádku.

„Každý na první pohled vidí, a to nemusí být lékař, že prezident není zdráv. Sám ve svém zájmu by měl zveřejnit informace, aby se utnuly fámy, které jemu samotnému určitě nejsou příjemné,“ vzkázal Kubek Hradu.

Sám Zeman v září o svém zdravotním stavu informoval prostřednictvím médií. "Nejenom se mi nelepší nohy, ale ještě špatně slyším a mám poměrně nízký tlak, což jsem dříve neměl," řekl Blesku. Následná kontrola ve Střešovicích ale podle lékařů ukázalo, že je Zeman v dobré kondici.

Tomu ale mnozí nevěří. A nesouhlasí ani Kubek. „Ty informace nesedí. Všichni vidíme, že je to starý muž, a vidíme, že mu síly ubývají. Kdyby nebyl v tak vysoké funkci, byla by to jeho věc,“ vysvětloval šéf České lékařské komory.

Fakt, že jde o hlavu státu, ale podle něj situaci mění. „Jako občané máme právo vědět, v jakém zdravotním stavu prezident je, to patří k západní demokratické kultuře. Pokud nechtějí politici ztratit důvěru občanů, nemohou přece lhát. Není přece žádná ostuda být nemocný,“ dodal Kubek.

Témata: Miloš Zeman