Prezident Zeman je zdravý? Léčba bude pokračovat!

Miloš Zeman v Polsku

Autor: stars24.cz, ČTK

24. října 2019 18:38

Prezident Miloš Zeman se v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN) léčil a po propuštění stále léčí pro poruchu výživy spočívající v úbytku a narušené funkci svalů, zejména nohou. Nemocnice to uvedla na webu. Hrad označil čtyřdenní hospitalizaci minulý týden za rekondiční pobyt. Podle nemocnice prezident absolvoval rehabilitační cvičení a byla mu aplikována intenzifikovaná výživa.

Prezident ve čtvrtek uvedl, že nemocnice zveřejní jeho kompletní zdravotní dokumentaci. Nemocnice později upřesnila, že ke zdravotnímu stavu prezidenta vydá vyjádření.

"Byla zahájena komplexní léčba zaměřená na nácvik stereotypů chůze a stoje, doplněná dalšími rehabilitačními procedurami. Rovněž proběhla aplikace intenzifikované výživy, a to i nitrožilně. Jejím cílem je podpořit rekonstituci svalové hmoty a ovlivnit narušenou funkci nervových vláken na periferii dolních končetin," uvedla nemocnice dále.

ÚVN po ukončení prezidentova pobytu uvedla, že Zeman byl v neděli v dobré kondici a nepodstoupil žádný zákrok. Jeho mluvčí pobyt zdůvodnil přípravou na státní svátek 28. října, při kterém chce být prezident  "absolutně fit".

Zeman minulý týden řekl, že jeho jediným problémem jsou bolavé nohy. V důsledku cukrovky trpí neuropatií dolních končetin. Hůře také slyší. Zeman byl v nemocnici už v září na vyšetření.

Témata: Miloš Zeman Ústřední vojenská nemocnice Praha zdraví