Kalousek: Jsem dement! Debata o euru se poněkud zvrhla

Miroslav Kalousek na sněmu strany TOP 09 (25.11.2017).

Autor: stars24.cz

7. prosince 2017 12:40

TOP 09 se netají tím, že by byla ráda, kdyby Česká republika brzy přijala jednotnou evropskou měnu. Svůj názor na euro na sociálních sítích hájil také bývalý předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

Poslanec ODS Jan Skopeček informoval na sociálních sítích o dění na jednom z výborů. „Na Výboru pro evropské záležitosti PS jsem vzhledem k dění v EU dnes inicioval vznik podvýboru pro evropskou migrační politiku a podvýboru pro euro,“ uvedl politik.

„V obojím si podle mého musí ČR zachovat maximální míru suverenitu, nepřeji si euro, ani povinné kvóty. Snad jejich vznik najde podporu,“ dodal Skopeček.

Na jeho slova zareagoval někdejší šéf TOP 09 Miroslav Kalousek. „Vzhledem k motivu by bylo fér, kdyby navrhovatel zvolil název 'podvýbor proti euru'. Odpovídalo by to skutečnosti i současnému rozložení sil ve sněmovně,“ poukázal politik na to, že ODS se staví proti přijetí jednotné evropské měny.

Šel...Jsem totiž dement a chtěl bych se mít jako Rakušané či Němci. To jsou ti hlupáci, kteří platí eurem a pomohou druhým, když je třeba. https://t.co/vhiRQJfuMI

— Miroslav Kalousek (@kalousekm) 6. prosince 2017

Toto prohlášení ale naštvalo jednoho z diskutujících na twitteru. „Tak euro chce jen dement, pane Kalousek. Nikdo nechce platit dluhy za Řecko... Ale jak znám vás, vy byste do eura šel..." rýpnul si do Kalouska uživatel jménem Vladimír.

Ani hanlivá slova ale Kalouska nerozházela. „Šel...Jsem totiž dement a chtěl bych se mít jako Rakušané či Němci. To jsou ti hlupáci, kteří platí eurem a pomohou druhým, když je třeba,“ opáčil Vladimírovi Kalousek.

Témata: Miroslav Kalousek