Policista, který v opilosti napadl dívku, skončil! Případ jako takový pokračuje

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě

4. dubna 2024 11:15

Policie ve středu informovala, že zprostila výkonu služby příslušníka, který měl v únoru v opilosti napadnout dívku v Praze. Řízení probíhalo od poloviny března. Policisté už dříve označili jednání muže za neakceptovatelné a neomluvitelné.

"Řízení ve věci zproštění, které nadřízený s dotyčným vedl, skončilo a policista byl zproštěn výkonu služby," uvedla policie na sociální síti X s tím, že případ v trestní rovině nadále řeší Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

Na únorový incident v Nádražní ulici upozornil deník Blesk. Opilý policista ve slavnostní uniformě měl po policejním plese napadnout před nočním barem dívku. Konkrétně ji tahal za vlasy po zemi, také na ni zaklekl. Pomáhala mu jeho přítelkyně, údajně také policistka. Do věci se snažili vložit přihlížející, nakonec dorazila policejní hlídka.

Napadenou mladou dívku museli ošetřit záchranáři, kteří ji s lehčím poraněním převezli do nemocnice. Strážci zákona podle listu naměřili muži 2,6 promile alkoholu v krvi, opilá byla i jeho přítelkyně. 

"Toto jednání považujeme za naprosto neakceptovatelné a neomluvitelné. I tak se omlouváme. Selhání jednoho policisty bohužel poškozuje všechny ostatní. Můžeme vás ujistit, že rozhodně nejde o běžné chování našich kolegů a pražský ředitel bude proto v dalším postupu nekompromisní," napsala policie poté, co věc vyšla najevo. 

Témata: krimi Policie ČR GIBS