Policie zadržela muže, který v Praze na ulici bezdůvodně napadl devět žen

Muž v Praze bezdůvodně napadal ženy

Autor: Markéta Dosedělová

22. listopadu 2023 16:06

Muže, kterého policisté původně zadrželi pro podezření ze dvou bezdůvodných útoků na ženy v Praze, nyní spojují s až devíti napadeními. Další možné oběti se přihlásily poté, co byl zveřejněn kamerový záznam jednoho z útoků na začátku listopadu.

Muž vždy bezdůvodně udeřil pěstí do obličeje žen a následně uprchl. Byl uživatelem drog a po zadržení byl umístěn do zdravotnického zařízení v pražských Bohnicích, kde se nachází psychiatrická nemocnice.

První dva útoky byly nahlášeny 22. září na Karlově náměstí a 6. října v Belgické ulici. "První z nich napadl na Karlově náměstí v pátek 22. září a způsobil jí otok s modřinou pod levým okem. Druhá byla napadena v Belgické ulici v pondělí 6. října, když se dívala do telefonu. Osmadvacetileté ženě způsobil krvácivou ranku v délce patnácti milimetrů. V obou případech pak z místa události utekl," uvedli policisté na webu.

Následně se přihlásilo dalších sedm žen, které útočník napadl podobným způsobem. Jednatřicetiletý zadržený, který útoky zdůvodňoval nesmyslnými důvody, bude vyslechnut pro podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a pokusu o ublížení na zdraví.
 
 

Témata: krimi Praha