Policie rychle objasnila vraždu střelnou zbraní na Teplicku

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě

5. července 2024 15:53

Policie od středy vyšetřuje případ vraždy na Teplicku. Dvaapadesátiletého muže zastřelil o tři roky starší muž, jehož zadrželi strážci zákona. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody v délce až 18 let.

Kriminalisté se případem zabývají od středečních večerních hodin. "Poškozený dvaapadesátiletý muž podlehl způsobeným střelným zraněním, která při incidentu utrpěl. V souvislosti s tímto incidentem policisté zadrželi jednu osobu, která se momentálně nachází v policejní cele," uvedl policejní mluvčí Kamil Marek.

Policie obvinila pětapadesátiletého muže ze zvlášť závažného zločinu vraždy a chystá se podat podnět k jeho vzetí do vazby. "V případě soudem uznané viny hrozí obviněnému trest odnětí svobody až do výše 18 let," dodal mluvčí.

V Ústeckém kraji je letos evidováno jedenáct zvlášť závažných zločinů, z nichž ve čtyřech případech se jedná o dokonanou vraždu, v dalších pěti o pokus a ve dvou dokonce i o přípravu. Ve všech zmíněných případech je policejnímu orgánu známa totožnost pachatelů těchto trestných činů.

Témata: Vražda Policie ČR Ústecký kraj