Policie je zpátky v Hostouni na Kladensku! Proč střeží dům střelce z FF UK?

Policie ČR, ilustrační foto

Autor: Jan Hrabě

2. ledna 2024 9:09

Policie střeží dům v Hostouni na Kladensku, kde před Vánoci začalo řádění střelce z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. Někdo se totiž do objektu, kde pachatel útoku na vysoké škole zastřelil svého otce, opakovaně vloupal. 

O vloupáních informoval server novinky.cz s tím, že se jimi zabývá policie. "Mohu potvrdit, že jsme před týdnem přijali oznámení o pokusu o vloupání do domu v Hostouni na Kladensku. Následně v tomto domě evidujeme ještě dokonané vloupání," řekla webu policejní mluvčí Michaela Richterová.

Policisté začali dům opět hlídat, podle očitých svědků jsou vybaveni dlouhými zbraněmi. Není přitom jasné, zdali se při dokonaném vloupání něco ztratilo, případně jaká je výše škody. 

V domě v Hostouni ve čtvrtek 21. prosince všechno začalo. Útočník z Filozofické fakulty, který v domě žil, tam zastřelil svého otce. Následně se odebral do Prahy, kde na půdě vysoké školy zavraždil 14 lidí. 

Policie následně sdělila, že střelec je důvodně podezřelý také ze spáchání dvojnásobné vraždy v Klánovickém lese o týden dříve. K činu se měl přiznat v dopise na rozloučenou, potřebnou shodu přinesla také balistická expertiza. 

Témata: krimi Policie ČR střelba na pražské FF UK (21.12.2023) středočeský kraj