Policie je ve střehu! Anonym vyhrožuje střelbou na vysoké škole

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě

11. března 2024 10:50 | Aktualizováno: 11. března 2024 12:15

Policie v pondělí dopoledne informovala, že se zabývá výhrůžkami anonyma, který hrozí střelbou na několika univerzitách. Byla proto přijata bezpečnostní opatření. Česko zažilo tragickou střelbu na vysoké škole v prosinci, kdy útočník zavraždil čtrnáct lidí v hlavní budově Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze. 

"Po oznámení o potenciální hrozbě směřující k několika univerzitám, ve které anonym vyhrožuje střelbou, jsme ihned začali činit kroky k zajištění bezpečnosti všech možných dotčených objektů," uvedla policie v pondělí po půl jedenácté na sociální síti X.

Později upřesnila, že výhrůžka nesměřuje k dnešnímu dni. "Nyní komunikujeme se všemi dotčenými univerzitami a následně budou nastavena bezpečnostní opatření, a to i na základě vyhodnocení všech rizik. Kriminalisté na případu pracují a pátrají po pisateli," dodala. 

Tragický útok v budově FF UK na náměstí Jana Palacha se odehrál ve čtvrtek 21. prosince. Nepřežilo jej 14 lidí, mezi oběťmi byli studenti i vyučující. Pachatel už předtím zavraždil svého otce v domě v Hostouni na Kladensku. Následně se ukázalo, že je zodpovědný také za dvojnásobnou vraždu muže a dítěte v Klánovickém lese, která se stala o necelý týden dříve. 

Témata: krimi Policie ČR Vysoké školy