Policie bojuje s nelegální migrací: Přes 70 zadržených osob za dva dny na jednom místě

Policie ČR

Autor: Pavel Krejčí

14. října 2023 16:40

Desítky migrantů zajistili během uplynulých dvou dnů policisté ze Zlínského kraje. V pátek zastavili nákladní vozidlo, v němž cestovalo 42 cizinců. Už o den dříve to bylo v jiném případě 31 osob. 

Policisté v pátek odpoledne zastavili nákladní automobil se zahraniční poznávací značkou na hraničním přechodě ve Starém Hrozenkově a nalezli v něm 42 cizinců. Byly mezi nimi i ženy a děti. Žádná z osob neměla doklad, který by ji opravňoval k pobytu v ČR, proto jim byl vstup do země odepřen.

"Se souhlasem státního zástupce byl na místě zadržen pětadvacetiletý řidič společně se stejně starým spolujezdcem pro podezření ze spáchání trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice," uvedl policejní mluvčí Radomír Šiška.

Už ve čtvrtek večer byla na stejném místě zastavena dodávka se zahraniční policejní značkou, v jejímž zavazadlovém prostoru se tísnilo 31 migrantů. Také jim byl odepřen vstup do republiky. 

"Jednadvacetiletý řidič a jeho stejně starý spolujezdec skončili v policejní cele pro podezření ze spáchání trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice, za což jim hrozí i několikaleté tresty odnětí svobody," sdělil policejní mluvčí Petr Jaroš.

Jen ve Zlínském kraji zajistili policisté od znovuzavedení hraničních kontrol téměř 120 migrantů a zadrželi deset převaděčů. 

Témata: migrace Policie ČR Zlínský kraj