Policejní akce na jihu Čech. Pátrá se po dvou zločincích, jsou nebezpeční

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě

14. prosince 2023 18:22

Jihočeští policisté od čtvrtka pomáhají rakouským kolegům s pátrací akcí po nebezpečných pachatelích trestné činnosti v Rakousku. Pátrání se soustředí na oblast kolem vodní nádrže Lipno. 

Policie o manévrech ve zmíněné oblasti informovala krátce před 15. hodinou na sociální síti X. Veřejnost se však nedozvěděla, jakého trestného činu se dvojice měla dopustit.

"V souvislosti s noční trestnou činností v Rakousku pátrají jihočeští policisté po podezřelých osobách. Jejich vozidlo bylo nalezeno u nádrže Lipno. Dva hledaní muži v černém oblečení jsou nebezpeční a možná ozbrojeni. Pohybovat by se mohli v okolí Přední Výtoně," uvedli policisté.

Podle informací serveru novinky.cz měly hledané osoby v pobočce Raiffeisenbank v rakouském Aigen-Schläglu vyhodit do povětří bankomat. Zmíněný web také uvedl, že mají zřejmě k dispozici světlé Audi. 

Rakouský web tips.at napsal, že jednoho z údajně nizozemských pachatelů se podařilo zadržet. Nalezena prý byla i kořist z loupeže. K podobné trestné činnosti už v Rakousku v nedávné minulosti došlo. 

Témata: Policie ČR Policie Rakousko Jihočeský kraj