Podzimní prázdniny 2023 jsou tady. Do Vánoc budou mít školáci ještě jeden volný den

Školství

Autor: Jan Hrabě

25. října 2023 8:47

Nejméně tři volné dny si do začátku vánočních prázdnin užijí všechny školou povinné děti v Česku. Dva z nich připadají na probíhající měsíc, tedy říjen. Už zítra totiž školákům začnou podzimní prázdniny. 

Vyučování ve školním roce 2023/2024 začalo ve všech základních, středních a základních uměleckých školách i konzervatořích 4. září. Když nepočítáme víkendy, prvními volnými dny v průběhu ročníku budou čtvrtek a pátek. Potvrzují to informace na webu ministerstva školství. 

Pracující se tentokrát v říjnu volného dne navíc nedočkají, protože Den vzniku samostatného československého státu připadá na sobotu. Děti ale zítra a pozítří do lavic neusednou, na čtvrtek 26. a pátek 27. října byly vyhlášeny podzimní prázdniny.

V listopadu pak dojde na jeden prodloužený víkend, kdy zůstanou doma celé rodiny. Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva, který se datuje na 17. listopadu, letos připadá na pátek.

Učebny zůstanou prázdné i na konci letošního a začátku příštího kalendářního roku. Vánoční prázdniny začínají v sobotu 23. prosince 2023 a končí v úterý 2. ledna 2024, vyučovat se bude opět od středy 3. ledna.

Témata: Školství děti