Podvodník se vydával za Vojtka z Kabátů! Žena mu poslala přes milion

Josef Vojtek

Autor: Pavel Krejčí

19. března 2024 15:35

Policie upozornila na další případ podvodu, kdy se zločinec vydává za známou osobnost. Napálit se nechala žena z Královéhradeckého kraje. Jak se tvářil podvodník na druhém konci drátu? 

Na policisty z Nového Bydžova se o víkendu obrátila pětadvacetiletá žena s tím, že se zřejmě stala obětí trestného činu. Podvodník, s nímž byla ve spojení, se vydával za zpěváka Josefa Vojtka.

"Žena uvedla, že se přes sociální sítě seznámila s českým rockovým zpěvákem skupiny Kabát, který ji po pár vyměněných textových zprávách slíbil osobní setkání. Nejprve však musela uhradit jeho dovolenou. Jelikož v té době byl v zahraničí, tak musela zaplatit i jeho letenku," popsala policejní mluvčí Iva Kormošová.

Poté následovaly další smyšlené platby. Šlo například o úhradu poplatků za balíček, v němž měly být osobní věci, peníze, zlato a dárky v celkové hodnotě asi 18 milionů korun.

"Peníze vkládala na základě zaslaných QR kódů do bitcoinmatu. Když svoje úspory vyčerpala, vzala si několik úvěrů. Žena během necelých dvou a půl měsíců vložila do bitcoinmatu téměř 1,3 miliónů korun," dodala Kormošová. 

Témata: krimi Policie ČR Skupina Kabát