Podivně se chovající muž zaujal kantory brněnské univerzity. Policisté u něj našli zbraň

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě

30. ledna 2024 15:11

Brněnskou policii o víkendu zaměstnal držitel střelné zbraně, který se podivně choval na dni otevřených dveří jedné z fakult Masarykovy univerzity. Pistoli měl přitom u sebe. Policisté zabavili muži všechny zbraně kvůli podezření na změnu zdravotního stavu. 

V sobotu se konal Den otevřených dveří na Pedagogické fakultě Masarykovy univerzity, na kterém neunikl pozornosti přednášejících podivně vystupující návštěvník. Proto přivolali hlídku městské policie, která muže vyvedla před školní budovu. 

"Při jeho kontrole zjistila, že je ozbrojený krátkou střelnou zbraní. Strážníci zbraň zajistili a muže ve zjevné psychické nepohodě předali přivolaným policistům. Muž ale s policisty spolupracoval, nebyl agresivní ani žádným způsobem nevyhrožoval použitím zbraně," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Ukázalo se, že muž je dlouholetým držitelem zbrojního průkazu skupiny E pro osoby, které vlastní zbraně k ochraně života, zdraví nebo majetku. Celkem vlastní sedm zbraní různých ráží. 

"Policisté zbraně zadrželi z důvodu podezření na změnu zdravotního stavu jejich držitele. Po dobu prověřování zdravotního stavu budou zbraně v úschově policie, hlavní slovo o tom, zda bude muž i nadále držitelem zbrojního průkazu, budou mít lékaři," dodal mluvčí. 

Témata: zbraně Masarykova univerzita Brno Brno Jihomoravský kraj Policie ČR