Počasí bude horší, než se čekalo. Na teplo se netěšme

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

22. května 2019 15:42

Místo tepla chladno, místo slunce déšť. Počasí zatím ničím nenaznačuje, že by se za pár týdnů mělo objevit léto. Dočkáme se ho tedy vůbec? A jaké vlastně bude? Podle stávajících předpovědí si ho moc neužijeme!

Podle meteorologů zatím teplo nečekejme. Oblačné až zatažené počasí s dešti by sice mělo s příchodem června ustoupit, teploty ale výrazně neporostou. 

V průběhu prvních týdnů se nepředpokládá, že by nějak markantně překračovaly hranici 25 stupňů. Bude sice polojasno až oblačno, může se ale objevit vítr a a místy i přeháňky, tvrdí portál AccuWeather.

Menšího oteplení se dočkáme až v polovině června, kdy teploty začnou růst až na 27 stupňů, objeví ale za doprovodu zvýšené oblačnosti, srážek a bouřek. Tedy taky žádná sláva.

Tyto teploty vydrží až do začátku července, kdy se opět ochladí! První prázdninové dny teploty klesnou na zhruba 25 stupňů a navíc se přidá déšť.

Oteplí se opět až v polovině druhého červencového týdne, kdy by se mohly objevit tropické dny, nadále by ale mělo panovat polojasné až oblačné počasí.

V posledních dvou červencových týdnech. teploty už porostou ke 30 stupňům, v závěru července se ale opět ochladí na zhruba 25 stupňů a vrátí se srážky.

Témata: Počasí Léto