Zvrat v počasí: Do konce týdne přijdou velké změny, nejhorší budou rána!

Počasí, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

21. května 2019 8:29 | Aktualizováno: 21. května 2019 22:46

Nestálé počasí, které v České republice panuje v posledních dnech, nebude brát konce ani v průběhu týdne. Zatímco odpoledne teploty vyšplhají na více než 20 stupňů, po ránu se objeví mlhy a ochladí se. Navíc se opět vrátí silné deště a bouřky!

Dnes nás čeká oblačné počasí, místy s přeháňkami a bouřkami. Ačkoliv původně meteorologové hlásili vydatnější srážky, nakonec předpověď změnili a dočkáme se jich až ve středu. Dnes teploty vystoupají na 18 až 22 °C a pršet bude jen minimálně.

Naopak ve středu bude zataženo a na většině území se objeví vydatný déšť nebo přeháňky a bouřky. Nejnižší noční teploty vyrostou na 14 až 10 °C, ty nejvyšší denní na 14 až 18 °C.

Ve čtvrtek bude oblačno a opět se objeví přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou na 12 až 8 °C a navíc se objeví mlhy. Nejvyšší denní teploty pak mírně stoupnou na 16 až 20 °C.

I v pátek bude oblačno až polojasno s přeháňkami. K ránu se opět objeví mlhy a nejnižší noční teploty klesnou na 9 až 5 °C, na západě místy až na 6 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 19 až 23 °C. 

O víkendu by nejnižší noční teploty neměly klesnout pod 12 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty vyrostou na zhruba 17 až 21 °C, opět se ale objeví déšť a bouřky!

Témata: Počasí Déšť Bouřky