Předpověď počasí: ZMĚNA! Co přinese tento týden?

Déšť

Autor: Jan Novák, stars24.cz

20. května 2019 5:00 | Aktualizováno: 20. května 2019 13:58

Jak nás ČHMÚ informovalo, tlaková níže bude jen zvolna postupovat přes naše území k severovýchodu. Ve čtvrtek a v pátek se od jihozápadu do střední Evropy přechodně rozšíří výběžek vyššího tlaku vzduchu. Od soboty se nad střední Evropou bude udržovat nevýrazné tlakové pole. Takže, jaké tento týden bude počasí?

Pondělí:V noci oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. Během noci od jihovýchodu přibývání oblačnosti a postupně na Moravě a ve Slezsku déšť. Přes den zataženo až oblačno, večer místy i polojasno. Místy, během dne od jihovýchodu přechodně na celém území déšť nebo přeháňky, místy i bouřky. Ojediněle srážky vydatnější. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C, na severovýchodě až 21 °C, v 1000 m na horách kolem 11 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s.

Úterý:Oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno a ráno ojediněle mlhy. Během dne místy přeháňky a ojediněle bouřky. V noci a ráno na  jihozápadě déšť. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C, při zmenšené oblačnosti až 21 °C. Mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na jihozápadní až západní.

Středa:Oblačno až zataženo, na většině území občasný déšť nebo přeháňky, na východě místy i bouřky. K večeru od jihozápadu ubývání srážek a místy až polojasno. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C. Mírný západní až severozápadní, na východě zpočátku jihozápadní vítr 3 až 7 m/s, přechodně s nárazy kolem 15 m/s.

Čtvrtek:Oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. Na severovýchodě zpočátku zataženo a místy déšť nebo přeháňky. Na jihozápadě k ránu ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C, na severovýchodě 15 až 18 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s bude k večeru slábnout. Pátek:Oblačno až polojasno, během dne ojediněle přeháňky. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s. 

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí:Většinou oblačno, během dne místy přeháňky nebo i bouřky. Nejnižší noční teploty 12 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 22 °C.

Témata: Počasí Jaro Déšť Bouřky