Počasí se ZKAZÍ! Udeří silné bouřky a vydatný déšť!

Bouřka, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

18. května 2019 12:39

Po chladném týdnu má před sebou Česko teplý víkend. Příjemné počasí ale nevydrží dlouho. Hned v neděli se přiženou bouřky a příští týden se počasí opět zkazí.

Dnes nás čeká jasné počasí, ojediněle se ale objeví přeháňky a bouřky.Nejvyšší denní teploty vystoupají na 19 až 23 °C, může se ale objevit silnější vítr s nárazy kolem 15 m/s.

V neděli bude oblačno až zataženo. Místy se objeví přeháňky a během dne i bouřky. Nejnižší noční teploty stoupnou na 12 až 8 °C, nejvyšší denníteploty dokonce na 19 až 23 °C. 

I v pondělí bude oblačno až zataženo, Na většině území se objeví déšť nebo přeháňky a bouřky. Nejnižší noční teploty přesto vyrostou na 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty ale mírně klesnou na 18 až 22 °C. 

V úterý bude rovněž zataženo až oblačno, na většině území s deštěm nebo přeháňkami a bouřkami. Srážky se navíc očekávají vydatnější. Nejnižší noční teploty zůstanou na 13 až 9 °C, nejvyšší denní teplotyale klesnou až na 14 až 17 °C. 

Ve středu bude nadále zataženo až oblačno, objeví se déšť nebo přeháňky, na východě ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty klesnou na 14 až 10 °C, nejvyšší denní teploty vyrostou jen na 15 až 19 °C. 

Pochmurné počasí bude pokračovat i na konci týdne. Bude oblačno až zataženo, objeví se opět déšť nebo přeháňky a bouřky. Nejnižší nočníteploty klesnou na 12 až 7 °C, nejvyšší denní teploty vyrostou až na 19 až 23 °C.

Témata: Počasí Déšť Bouřky