Předpověď počasí: Do Česka se žene léto? Vůbec ne! Teploty pořádně klesnou!

sníh

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

11. května 2019 5:00

nadcházející víkend bude chladný, nepříjemné počasí přetrvá i na začátku pracovního týdne. Celý následující týden bude pršet, srážek si užijí především na Moravě a ve Slezsku. V noci dokonce přijdou i přízemní mrazíky!

V pondělí bude zataženo až oblačno, na Moravě a ve Slezsku občas s deštěm, přeháňky se ale objeví i v Čechách. Nad 1000 m srážky meteorologové očekávají srážky smíšené nebo sněhové.

Nejnižší noční teploty klesnou na 7 až 3 °C, na západě místy až 0 °C a četné přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 9 až 13 °C, na východě při srážkách kolem 7 °C.

Oblačnost bude přetrvávat i v úterý, postupně ale bude spíše polojasno. Místy se objeví přeháňky. Ve východní polovině území bude zataženo až oblačno a občas s deštěm. Zpočátku nad 1000 m srážky smíšené nebo sněhové. V noci naměříme 6 až 2 °C, na západě ojediněle až -1 °C. Nejvyšší denní teploty vyšplhají na 10 až 14 °C.

Ve středu bude oblačno až zataženo, ve východní polovině území občas s deštěm nebo přeháňkami, jinde srážky jen místy. Nejnižší noční teploty budou ale vyšší, pohyboval se budou mezi 8 až 4 °C, na západě až 1 °C a místy přízemní mrazíky, ty denní se mohou vyšplhat až na 16 °C.

Podobné to bude i na konci týdne. Od čtvrtka do soboty meteorologové předpovídají oblačno, přechodně až polojasno. Místy, postupně jen ojediněle déšť nebo přeháňky. Na východě se dál budou držet mraky, déšť nebo přeháňky, které ale postupně budou ustávat.

Nejnižší noční teploty by se měly pohybovat kolem 9 až 4 °C, pokud bude v noci jasno, mohou klesnout až na 2 °C. Nejvyšší denní teploty se na konci týdne dostanou k 11 až 16 °C, postupně 14 až 19 °C.

Témata: Počasí Jaro mráz Déšť