Předpověď počasí: Víme, kdy se do Česka vrátí jaro!

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

9. května 2019 5:00

Česko o víkendu zasáhly mrazy a místy i sníh. Do konce týdne se sice oteplí, následně ale teploty opět spadnou, a to místy i k nule. Jaro je tak zatím stále v nedohlednu. Kdy se ho dočkáme?

V následujících dnech se sice dočkáme relativně vysokých teplot, ale jen na chvíli. Ve čtvrtek a v pátek se noční teploty dostanou až na 10 stupňů, během dne pak vystoupají téměř ke 20 stupňům. O víkendu se ale ochladí.

Teploty místy spadnou na zhruba 2 stupně, ani během dne ale nebude o co stát. V sobotu sice teploty vystoupají až na 16 stupňů, v neděli ale bude pršet a teploty klesnou na zhruba 10 stupňů.

Ještě hůře na tom budeme v pondělí. Noční teploty se opět propadnou až na 2 stupně, denní teploty zůstanou na nedělních hodnotách. Navíc hrozí déšť a ve vyšších polohách i sněžení.

Od úterka se začne postupně oteplovat, ranní teploty se ale opět udrží kolem dvou stupňů. Denní teploty však mohou stoupat až ke 20 stupňům. A zde by se měly chvíli udržet.

Jarní teploty by se tak měly vrátit především během příštího víkendu, kdy by v sobotu mohlo být i více než 20 stupňů. Jestli se ale udrží až do konce měsíce je zatím pro meteorology otázkou.

Témata: Počasí