Rapidní ZVRAT POČASÍ o víkendu? Raději nevycházet

Jaro 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

8. května 2019 4:10

Víkend bude z hlediska počasí velmi proměnlivý. Zatímco v jeden den budou panovat vysoké teploty kolem 20 stupňů, druhý den se objeví sníh!

Teplo se začne projevovat už v pátek. Bude oblačno až polojasno, na východě a severovýchodě zpočátku až zataženo a občas se objeví déšť nebo přeháňky.

Na Moravě ale ráno hrozí mlhy a nejnižší noční teploty klesnou na 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty pak vyrostou na 14 až 18 °C. 

V sobotu bude polojasno, pak ale přijdou změny a od západu bude postupně zataženo s deštěm nebo přeháňkami, ojediněle se ukáží bouřky. Nejnižší noční teploty klesnou na 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty ale vystoupají na 13 až 17 °C, na východě až na 19 °C. 

V neděli přijde zvrat. Bude zataženo a na většině území se objeví déšť nebo přeháňky, v polohách nad 1000 m i sněžení. Nejnižší noční teploty klesnou na 9 až 5 °C, na západě místy až na 2 °C. Nejvyšší denní teploty nevyrostou nad 9 až 13 °C. 

I v pondělí bude oblačno a objeví se přeháňky, na horách i srážky sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou až na 1 °C. Nejvyšší denní teploty vyrostou jen na 10 až 14 °C.

Témata: Počasí Jaro