Počasí do konce týdne: Plánujete výlet? Udeří sníh a bouřky!

Počasí, ilustrační foto

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

7. května 2019 14:16

Zdálo by se, že Česko má mrazivá rána a zamračené dny za sebou. Opak je ale pravdou. I přesto bychom si během blížícího se svátku a o víkendu měli užít aspoň trochu teplejší počasí než dosud. Může nás ale zastihnout i sníh! Vyplývá to z přehledu Českého hydrometeorologického ústavu.

Ve středu nás čeká vcelku příjemné polojasné počasí. Pouze večer se může v západní polovině Čech objevit občasný déšť. Nejnižší noční teploty sice klesnou na +3 až -1 °C, nejvyšší denní teploty ale vyrostou na 16 až 20 °C.

Ve čtvrtek a pátek bude zataženo a objeví se déšť, na západě ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty přesto vyrostou na 10 až 6 °C, nejvyšší denní teploty naopak klesnou na 13 až 17 °C.

Velmi obdobná bude i sobota. Zpočátku bude polojasno, od západu ale bude postupně zataženo s deštěm nebo přeháňkami, ojediněle se ukáží i bouřky. Nejnižší noční teploty poklesnou na 7 až 3 °C a nejvyšší denní teploty nepřekročí 13 až 17 °C, na východě až 19 °C. 

V neděli se počasí zkazí. Bude zataženo a na většině se objeví déšť nebo přeháňky. V polohách nad 1000 m dokonce může sněžit! Nejnižší noční teploty klesnou na 9 až 5 °C, na západě místy až na 2 °C. Nejvyšší denní teploty také nevyrostou moc vysoko, pouze na 9 až 13 °C. 

Podobná situace bude panovat i po víkendu. Teploty v noci navíc klesnou až téměř k nule, během dne se ale začne postupně oteplovat. Přesto je dvacetistupňová hranice zatím nedosažitelná.

Témata: Počasí Déšť sníh