Chladná předpověď počasí? Zima, déšť a bouřky! A co víkend?

Jarní deštivé počasí v Praze

Autor: Jan Novák, stars24.cz

3. května 2019 6:11 | Aktualizováno: 4. května 2019 4:39

Závěr tohoto týdne bude v Česku ve znamení aprílového počasí, přestože je už dávno květen! Během víkendu hrozí ve vyšších polohách sněžení, teploty v noci navíc mohou klesat až pod bod mrazu. Chladné počasí vydrží i příští týden.

V pátek bude zataženo až oblačno, na většině území občasný déšť nebo přeháňky, na jihovýchodě ojediněle i bouřky. Na severozápadě srážky jen místy a nad 900 m smíšené nebo sněhové. Během dne od severozápadu ustávání srážek a místy přechodně i polojasno. Nejvyšší teploty 10 až 14 °C, na Moravě až 16 °C, v 1000 m na horách kolem 4 °C, na Šumavě a v Beskydech kolem 7 °C. Mírný západní, postupně severozápadní vítr 2 až 6 m/s bude večer slábnout.V sobotu bude bude nadále zataženo až oblačno a postupně se na většině území objeví déšť nebo přeháňky, v západní polovině Čech v polohách nad 600 m i srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou na 7 až 3 °C, na západě až na 1 °C. Nejvyšší denní teploty vyrostou na 8 až 12 °C.

V neděli bude oblačno až zataženo, na většině území bude déšť nebo přeháňky, v polohách nad 800 m a v Čechách nad 500 m hrozí i sněžení.  Nejnižší noční teploty klesnou až na 0 °C. Nejvyšší denní teploty vyrostou jen na 6 až 10 °C. 

V pondělí bude také oblačno až zataženo, Ve vyšších polohách se může opět objevit sněžení. Večer ale dojde k ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty klesnou až na -1 °C, nejvyšší denní teploty stoupnou na 8 až 12 °C.

Chladné počasí bude pokračovat i v úterý, kdy nejnižší noční teploty opět klesnou až na -1 °C. Nejvyšší denní teploty ale vzrostou na 10 až 14 °C.

Témata: Počasí Jaro Déšť Bouřky